WRITE READ SHARE FUN AND FRIENDLY

NimbuzzKancut_Black  NimbuzzBocari  NimbuzzBlackgun.Frendly  NimbuzzRancid_radio  NimbuzzSangkuriang  NimbuzzV_yant  NimbuzzBlack_Kawer  NimbuzzThe$Grim

WELCOME IN WORD FORUM THE BEST FRIENDLY

    Dongeng Sebelum Tidur

    Share

    fajar_vikerz
    MODERATOR
    MODERATOR

    Jumlah posting : 108
    Join date : 2010-08-25
    Age : 26
    Lokasi : pandeglang

    Dongeng Sebelum Tidur

    Post by fajar_vikerz on Wed 8 Jun 2011 - 22:27

    ARTICLE : Maung Bandung
    Ceurik ( Carita Versi Sunda )
    GEURA HUDANG MAUNG !!! T_T
    Taun ieu anu pikasediheun jang si Maung
    Bandung, sanggeus beres tarung tandang Maung
    bandung katempo indit bari nyurucud cai panon.
    Sangges nepi ka golodog imah, gek si maung depa
    bari tungkul kawas budak nu ker dipapatahan
    kolotna.
    Naha beut ceurik ? Maung Bandung ceurik lain
    pedah eleh, lain pedah awakna nu gareutihan,
    lain..lain …
    naa kunaon atuh..?
    Maung : “ Aing emang eleh tapi aing narima
    kusabab dina tatarung tadi aing ngaku teu
    walakaya ku elmu si lawan, loba keneh kasalahan
    nu jadi sabab musabab elehna aing, aing pantes
    ELEH, dina poe kahareup aing rek tapa deui
    sangkan elmu jeung kuku aing nambah seukeut ”.
    Enya naha ceurikna meuni siga nu kanyenyerian
    kitu ?
    Maung : “ aya situasi sangkan aing jadi sedih jeung
    ceurik siga kieu..aing masih teu kaharti,masih loba
    pamolah nu nyieun hate jadi ciut siga anak hayam
    neneangan indungna, naaaaaha kunaon mun aing
    meunang dina tatarung sok loba nu mujamuji nepi
    ka luhur langit, tapi sabalikna naaaha kunaon mun
    dina kaayaan eleh dina tatarung sok loba keneh
    pamolah nu ngahina bebeakan jeung popoyok
    lebok ka aing.. panan elehteh lain kahayang aing,
    aing geus usaha sagala daya sangkan bisa
    meunang. Jadi saha atuh nu ngadukung aing
    sabenerna ??
    Cing sabar, Sok sanajan loba keneh pamolah nu
    ngekeak maneh tapi teu saeutik nu nga ‘doa jeung
    ihtiar ngadukung maneh, teu paduli maneh erek
    meunang atawa eleh . Ayeunamah geura
    angguran guguru jeung asah deui eta kuku jeung
    sihung teh, ke dina mangsa aya tatarung deui
    maneh bisa ngelehkeun kabeh musuh!
    Maung : “ Aing mah moal bendu da karuhun jeung
    luluhur adat ti tatar sundamah teu ngajarkeun aing
    jadi maung teu payaan, enya atuh aing rek
    bebeunah heula ”.
    Sok atuh cag geura bebeunah heula ayeunamah da
    loba keneh panan lakon tatarung teh..!!
    Ahirna si Maung Bandung ngaleos indit asup ka
    jero leuweung tempat manehna tatapa, ngasah
    kuku jeung sihung nu masih acan seukeut.

      Current date/time is Fri 9 Dec 2016 - 1:10